hits

Diettgodtgjørelse - nye regler for skattelegging

Det finnes forskjellige måter å få økt skatteinntektene for samarbeidsregjeringen Høyre, Frp, Venstre og Krf. En lur idé er å skattelegge diettgodtgjørelse av arbeidstakere. Dette kompliserer det allerede eksisterende regelverket, økt arbeidsmengde hos arbeidsgiverne, ikke minst mye mer å følge med for arbeidstakeren:

 

Statens satser for reiser innland

Satser 2017

 

Her er dagens gjeldende satser for dekning av utgifter til kost, overnatting, bruk av egen bil og bruk av andre egne fremkomstmidler ved reiser innenlands for statens regning i 2017.

 

Utgifter til kost (§ 9)

For reiser over 15 km og som varer utover 6 timer, dekkes utgifter til måltider etter satsene i a)-c):

a) Reiser fra og med 6 timer til og med 12 timer ulegitimert sats på kr 289,-
b) Reiser over 12 timer ulegitimert sats på kr 537,-
c) Reiser med overnatting      ulegitimert sats på kr 733,-

Skatteetaten opererer også med "pensjonatsats" og "brakkesats". Dette er ikke satser som fremgår av Særavtale for reiser innenlands for statens regning. 

Måltidstrekk av utgifter til kost dersom enkelte måltider dekkes av andre enn arbeidstakeren:  

Frokost 20 % av sats 
Lunsj 30 % av sats 
Middag 50 % av sats

 

Endringen betyr at deler av diettgodtgjørelsen skattelegges, mens en annen del fortsatt ikke skattelegges. Helt konkret blir det slik at 150 kroner av diettgodtgjørelsen hvert døgn skal skattelegges, og betale arbeidsgiveravgift av 150 kroner. Det samme vil gjelde hvis man bor på pensjonat eller privat. 150 kroner av godtgjørelsen på henholdsvis 315 og 205 kroner vil bli trekkpliktig.

 

De som får dekket faktiske utgifter etter regning, vil imidlertid fortsatt kunne motta dette skattefritt. I dette tilfellet kan mange vurdere hvilken avtale skal ha, kanskje de skal gå over fra å reise på diett til å reise på regning.

 

Endringen innebærer at utbetalingene til arbeidstakerne må splittes i en trekkpliktig og en trekkfri del, på samme måte som det ble gjort med kilometergodtgjørelse for to år siden.

 

Samarbeidskameratene til denne regjeringen Venstre og Krf ble enig om årets statsbudsjett. Dette mener de skal gi 212 millioner kroner ekstra i statskassen. Omfordelingen fungerer også hos den konservative fløyen.

 

Viser også til blogginnlegg fra juli 2014 - hvor regjering hadde som mål å forenkle lover og regler innen flere sektorer i næringslivet    http://gunnstorro.blogg.no/1404215852_lovendringer_fra_1_ju.html

 

 

Kilde:

FriFagbeveglse

Statens satser for reiser Innenlands

Twitter @infotjenester

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gunnstorro

gunnstorro

51, Trondheim

kone, mor, bestemor - BI BBA - musikk - sang - Fremtiden er nå! #SoMe - #Ny jobb Følge meg på twitter: @gstorro Kontaktinformasjon: gunn727@yahoo.no

Kategorier

Arkiv